2011. december 11., vasárnap

Mikor végzel?

- És Gábor, te most középiskolába jársz, ugye? – hangzik el a kérdés Kriszti szájából, aznap nagyjából századszor.
Míg a korábban kedves Gáborunkhoz intézett kérdéseire kapott villámgyors válaszokra alapozva ráérősen belekortyol a kávéjába, aznap a tizenkettedikbe, elkapja a pillantásomat, és felmutatva a kölcsönkapott Buffy-DVD-t, hálásan int egyet.
Visszamosolygok, és unottan tárcsázok magam is. Fürgén Lehel nem óhajt velem csevegni, így a kagylót az államig csúsztatva jobb híján Kriszti beszélgetését figyelem.
Igen, Gábor gimis még. Alighanem most következik a „mikor végzel a sulival?”-kérdés, hiszen csak akkor ajánlhatjuk remek képzésünket, ha a leendő érdeklődő maximum egy éven belül betölti a tizennyolcat, valamint leérettségizik.
Valóban, a kérdés már szökken is ki Kriszti fogainak kerítésén a rutin szárnyán szállva. Talán úgy egy perc alatt Gábor meg is szüli a választ…
Kriszti arca fura fintorba rándul. Megint egy 14 évessel sikerült kapcsolatba kerülni? Nem, a nyehegő hangú válasz Krisztinél mindig a nehezen visszanyelt röhögés jele.
Közben nekem is felvették, nem várhatom ki a derültség okának napfényre kerülését. De amint a magam beszélgetésével végzek, már lopakodom is Kriszti asztalához, ahol már három kolléganő vihog csendesen a Gábor számítástechnikai képzésre való bemotiválása közben lefirkantott és közzé tett válaszon. Ennek tanúsága szerint Gábor a sulival általában 14:20 körül végez…

forrás: http://olvasoszoba.yolasite.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése